Als de watermeter in de meterkast zit dan is het praktisch als daar ook de waterontharder geplaatst kan worden. Nu is het altijd handig als de waterontharder direct na de watermeter in dezelfde ruimte geplaatst kan worden. Met H2O Pro is het installeren nooit een probleem; of het nu een krappe meterput of een meterkast betreft, de H2O Pro kan altijd geïnstalleerd worden. De installatiemogelijkheden van H2O Pro zijn vooral groot doordat de H2O Pro zelf (relatief) klein is en geen stroom of afvoer nodig heeft. Hierdoor is installeren in bijvoorbeeld een meterkast in een appartement of in een meterput zonder kruipruimte geen enkel probleem.

Waterontharder in de meterkast

Een extra voordeel van het installeren in deze ruimtes: Hier staat de waterontharder nooit in de weg, ook niet bij verbouwing of herinrichting van het huis.

Hoe weet ik zeker dat de waterontharder past?

Regelmatig krijgen wij deze vraag en met name als het gaat om de meterkast. De vraag komt vaak voort uit een stukje beeldvorming over waterontharders, waarbij er al snel gedacht wordt aan een groot apparaat met eventueel nog een apart reservoir of bewaarbak voor zout. Gelukkig is er nu de techniek zoals die in de H2O pro toegepast wordt. Deze techniek is goedkoper, compacter, gemakkelijker te installeren en zout bijvullen en op voorraad houden is hiermee ook verleden tijd.

Is er naast de waterontharder extra ruimte nodig in de meterkast?

Vaak bestaan traditionele zoutontharders uit meer dan 1 behuizing. Er zijn systemen op de markt die het zout in een apart reservoir opslaan, naast de waterontharder zelf. Daarnaast zijn er ook systemen die een dubbel reservoir hebben om een constante werking te garanderen. Het nadeel hiervan is dat het extra ruimte kost. Daarnaast heb je bij een zoutontharder ook extra opslagruimte nodig voor de voorraad zout. Vaak is een meterkast dan toch niet geschikt omdat er dan redelijk wat ruimte nodig is. Veelal bewaren mensen dan hun voorraad zout op een andere plek. Geen groot probleem maar niet een optimale oplossing

Compacte waterontharder is de nieuwe trend

Nieuwere systemen zoals de H2O Pro zijn juist bedacht om ook in kleinere ruimtes te kunnen plaatsen. De compactheid van de waterontharder past bij een nieuwe trend van efficiënt met ruimte en materialen omgaan. Dat gaat niet alleen om de waterontharder zelf maar ook zeker om wat de ontharder ge- en verbruikt om zijn werk te doen. De H2O Pro verbruikt geen spoelwater, geen zout en geen elektriciteit. Het enige wat verbruikt wordt voor de werking in de H2O pro is het werkzame materiaal, dit hoeft slechts eens in de 3 jaar vervangen te worden en wordt dan milieuvriendelijk afgevoerd.

Naast dat H2O Pro dus een handige compacte waterontharder is die makkelijk in kleine ruimtes zoals een meterkast geplaatst kan worden, is dit ook met recht een duurzame oplossing tegen kalkaanslag. 

Zijn er nog andere plaatsingsmogelijkheden naast de meterkast?

Als de watermeter niet in de meterkast zit wordt ook de H2O Pro meestal niet in de meterkast geplaatst. Zo zit de watermeter soms in een kelder of in een meterput of in een kruipruimte. In dat geval kan de H2O Pro ook op deze bijzondere plekken geplaatst en aangesloten worden.

Voorbeelden van waterontharder plaatsingen in de meterkast

Zoals je bij deze foto’s kan zien zijn er veel mogelijkheden om de H2O Pro in de meterkast te plaatsen. Om zoveel mogelijk flexibel te kunnen zijn gebruiken wij voor het aansluiten van de H2O pro de beste en meest flexibele slangen. Daarmee kan je net dat speciale hoekje toch benutten om de waterontharder te plaatsen en mocht hij ooit in de weg hangen of staan voor werkzaamheden in de meterkast dan kan hij zonder afgekoppeld te hoeven worden (tijdelijk) een stukje verplaatst worden.