Wat is de onderscheidende werking van H2O Pro?

H2O Pro onderscheidt zich door de kalkionen in het water te binden tot microscopisch kleine kristallen, zogenoemde nanokristallen. Deze kristallen zijn stabiel en vergelijkbaar met andere mineralen die zich niet hechten aan oppervlakken.

Wat gebeurt er met deze kristallen?

Deze nanokristallen zijn eenvoudig gezegd onzichtbaar kleine kalkschilfertjes. Deze hechten niet aan elkaar en niet aan oppervlakken waardoor ze makkelijk met het water mee de afvoer inlopen.

Hoe lang bestaat deze techniek al?

Rond 2005 is deze techniek ontwikkeld. Daarna zijn er veel testresultaten, certificeringen en optimalisaties behaald. 
H2O Pro is pas begin 2020 in Nederland geïntroduceerd. De voorloper (waarbij de gevormde kristallen na ongeveer 48 uur weer uit elkaar vallen) is al vele jaren beschikbaar maar begint ook nu pas meer bekendheid te krijgen.

.

Wat gebeurt er met de huidige kalkaanslag?

Het kalkoplossend vermogen van het water is door de behandeling van H2O Pro toegenomen. Hierdoor zal oude kalkaanslag (langzaam) overal verdwijnen waar behandeld water langs stroomt.

Zie ik dan nergens kalk meer?

Overal waar water verdampt zullen alle opgeloste mineralen zichtbaar worden. Bij onbehandeld water gaat de kalk vervelend vastzitten. Dankzij de bewerking door H2O Pro kan kalk net als de andere mineralen makkelijk met een doekje weggeveegd worden.

We krijgen nog steeds kalk in de waterkoker. Gaat dat op den duur nog minder worden?

In een waterkoker verdampt veel van het water. Waterdamp is zuiver H2O, dus de opgeloste stoffen blijven achter in de waterkoker. Hierbij maakt het niet uit of dit natrium is, zoals bij een zoutontharder, kalk of organisch materiaal. Het grote voordeel van zowel natrium als van kalk dat door H2O Pro behandeld is, is dat het niet hecht en dus relatief gemakkelijk te verwijderen is. De lastigste stoffen in een waterkoker zijn de organische stoffen, die bakken vast door de hoge temperatuur. De temperatuur waarbij organisch materiaal vast bakt ligt boven de 100 ºC en kan dus alleen gebeuren als er geen water meer in de waterkoker zit.
Onze tip: laat altijd een beetje water in de waterkoker achter. En verder moet de aanslag dus gemakkelijk te verwijderen zijn.

Is H2O Pro net zoiets als een magneet?

Nee! De onderbouwing voor de werking van magneten is op zijn zachtst gezegd niet erg eenduidig. Wat veel naar voren komt, is dat het de (natuurlijke) vorming van kristallen door kalk tegen zou gaan. Dat is zo ongeveer het tegengestelde van wat H2O Pro doet. H2O Pro begeleidt dit natuurlijke kristallisatieproces zodat er kleine gesloten kristallen ontstaan, soort micro knikkertjes. Voor wie het wat zegt: H2O Pro is een katalysator.

Is de H2O Pro te vergelijken met een keramische waterontharder?

Er zijn verschillende soorten keramische waterontharders. De voorloper van de H2O Pro gebruikt grotendeels dezelfde techniek als H2O Pro, alleen zijn de gevormde kristallen niet stabiel (vallen na ongeveer 48 uur weer uit elkaar). Dat hoeft geen groot probleem te zijn omdat het meeste water binnen 48 uur allang weggestroomd is. Maar niet alle water zal binnen 48 uur na behandeling al in het riool verdwenen zijn en dan is de H2O Pro een duidelijke verbetering.

Een verdere verbetering door H2O Pro is dat we door optimalisatie kans hebben gezien de capaciteit te verdubbelen, en wel in dezelfde behuizing. Dit betekent een enorm voordeel ten opzichte van alle voorgangers.

Ook zijn er waterontharders die „keramisch” genoemd worden welke gevuld zijn met oplosbaar materiaal wat een verbinding aan kan gaan met kalk. De resultaten van deze benadering zijn erg wisselend. In ieder geval voegen deze ontharders stoffen toe aan het water waardoor het water minder schoon wordt, terwijl het materiaal kostbaar is en wordt verbruikt.

Daarnaast zijn er soorten die een voorfilter van actieve koolstof in het apparaat verwerkt hebben. Omdat het leidingwater in Nederland behoort tot het beste ter wereld, zien wij dit filter als overbodig. Bij waterleidingsmaatschappijen wordt het water namelijk meestal al met actief kool gefilterd. Nadelen van een ingebouwde actieve koolfilter is dat het ruimte inneemt zodat er minder ruimte is voor de eigenlijke behandeling en dat het filter elk jaar vervangen moet worden, wat onnodig kosten met zich meebrengt. Bovendien is er een serieus risico op bacteriegroei in een koolstoffilter.

Wat zijn de voordelen van H2O Pro ten opzichte van een traditionele zoutontharder?

Naast de goede werking wordt vaak als eerste de prijs genoemd.

Daarnaast zijn de voordelen:

Beter voor het milieu
Voordeliger zowel in aanschaf als in onderhoud
Makkelijk overal te plaatsen
Volledig / altijd geluidloos
Geen drukval 
Veel minder storingsgevoelig
Geen verhoogd risico op bacteriegroei
Geen aanvullende veiligheidsvoorschriften voor bedrijven
Geen zout, dus ook niet de kosten, opslag en het bijvullen

Wanneer kiezen voor een zoutontharder?
 • Als u het niet erg vindt om meer geld uit te geven.
 • Als u een gladde douchevloer geen probleem vindt.
 • Als u het niet erg vindt om natrium in plaats van calcium in uw consumptiewater te hebben.
 • Als u het niet erg vindt om 25kg. zout p.p.p.jr in het riool te lozen.
 • Als aansluiting van de ontharder op het riool mogelijk is.
 • Als u het niet erg vindt om regelmatig de ontharder te controleren en met zout bij te vullen.
 • Als u plek heeft om zakken of blokken zout op te slaan.
 • Als u de vlekken van opgedroogd water nog makkelijker weg wil kunnen vegen dan de kalkkristallen van H2O Pro.
Bij welke hardheid zijn de keramische parels nog werkzaam?

De keramische parels kunnen met gemak een waterhardheid van meer dan 50dH behandelen. Hiermee is de H2O Pro geschikt voor elk leidingwater ter wereld. Hierbij hoeft H2O Pro niet ingesteld worden op uw waterhardheid.

Wat is de maximale werktemperatuur?

De H2O Pro kan water behandelen tot 60°C. De gevormde kristallen blijven intact tot 360°C.

Wat is de minimale bedrijfstemperatuur?

Water kan bevriezen bij 0°C. Bevroren water kan niet behandeld worden en kan niet door uw leidingen. Daarom adviseren wij H2O Pro vorstvrij te (laten) installeren.

Bij welke pH werken de keramische parels het best?

De keramische parels werken het beste bij een pH tussen 6,5
en 8,5.

Waarom we H2O Pro als de beste beschouwen
 • De pH-waarde van het water blijft hetzelfde. Deze factor betekent dat het behandelde water goed blijft voor elk gebruik en corrosie voorkomt.
 • Tijdens waterstroming verspreiden de keramische parels zich snel in het water en binden de kalk tot nanokristallen. Hierdoor komt een kleine hoeveelheid CO2 vrij die verbindingen aan gaat met bestaande kalkaanslag en de ontstane microbellen werken ook mee in het voorkomen van bacteriekolonies in gesloten ruimtes zoals leidingen en ketels. 
 • H2O Pro voegt geen natrium of enige andere chemische verbinding aan het water toe, alle mineralen blijven behouden alleen worden ze geclusterd tot niet-reactieve kristallen.
 • Zowel calcium als magnesium zijn belangrijk voor het zenuwstelsel en onmisbaar voor goede spier- en orgaanfuncties.
Is er een wetenschappelijke verklaring voor de werking?

In dit onderzoeksverslag vindt u de basistechniek die in H2O Pro zelfs geoptimaliseerd is tot stabiele kristalvorming. 

Wat kost de waterontharder van H2O Pro?

Model Large : € 675,- 
Model Small : € 575,- 
Montage*      : € 100,- 

* Montage direct na de watermeter. 

Wat kost het All-in serviceabonnement?

Het all-in serviceabonnement kost € 6,95 per maand

Dit abonnement dekt alle kosten aan uw H2O Pro, inclusief voorrijkosten, arbeid en inclusief elke 3 jaar een nieuwe vulling keramische parels.

Wat kost het vervangen van de keramische parels?

3 jaarlijkse vervanging van de keramische parels (door ons uitgevoerd) : €250,-

Worden verzendkosten in rekening gebracht?

Nee! Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht of u een serviceabonnement afneemt.

Hoe verloopt de bestelling en levering van de H2O Pro?
 • U bestelt en betaalt de H2O Pro via onze webshop.
 • Binnen 3 werkdagen wordt de H2O Pro geleverd of wordt u gebeld om de datum voor montage te plannen. 
 • Heeft u ook voor het all-in service abonnement gekozen? Dan ontvangt u na levering een mail om het onderhoudsabonnement en de betaling te activeren. 
Hoe milieuvriendelijk is water ontharden met H2O Pro?

Water ontharden met H2O Pro is erg milieuvriendelijk. Er worden geen chemische stoffen gebruikt. Het ontharden gaat volgens een natuurkundig proces. Er wordt geen zout gebruikt en geloosd.

Alle onderdelen van H2O Pro zijn volledig recyclebaar. Daarbij komen extra voordelen doordat u geen ontkalkingsmiddelen meer nodig hebt en uw apparatuur langer mee gaat.

Hoeveel energie verbruikt H2O Pro?

Geen!

U bespaart zelfs energie door kalkaanslag in uw apparatuur te voorkomen en op te lossen.

Wordt de H2O Pro geïnstalleerd geleverd?

Deze keuze kunt u aanvinken bij de bestelling. Wij installeren de H2O Pro dan direct na de watermeter. Hiervoor rekenen wij eenmalig €100,- inclusief materiaal en voorrijkosten. 

Kan ik ook zelf de waterontharder van H2O Pro installeren?

Ja! Het installeren van de H2O Pro waterontharder is relatief eenvoudig. Houd er wel rekening mee dat als u zelf installeert wij de koppelingen aan uw bestaande leiding er niet bij leveren. Dit omdat er teveel verschillende leidingen zijn. Bovendien vraagt de ene situatie om rechte en de andere om haakse koppelingen.

Toch een vraag of even meedenken gewenst?

Dat doen we graag en nog gratis ook!

Moet ik zelf onderhoud uitvoeren aan het systeem van H2O Pro?

Nee. Alleen de keramische parels moeten elke 3 jaar vervangen worden. 

Wat valt er onder het onderhoudsabonnement?

Het onderhoudsabonnement biedt volledige garantie inclusief voorrijkosten, arbeid, onderhoud, onderdelen en elke 3 jaar vervanging van de keramische parels

Kan ik ook een onderhoudsabonnement afsluiten als ik zelf de installatie uitvoer?

Ja, ook bij zelfinstallatie is een onderhoudsabonnement mogelijk. Dezelfde voorwaarden zijn van toepassing. Alleen zullen de kosten ten gevolge van eventueel onjuist installeren wel in rekening worden gebracht. 

 

Wat moet ik doen als er toch onverhoopt een probleem ontstaat met de waterontharder?

Wanneer u bij ons een onderhoudsabonnement heeft zullen wij u kostenloos helpen. Naast 1 x per 3 jaar vervanging van de keramische parels, valt ook reparatie en vervanging van materiaal binnen het abonnement.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op en wij zullen met u een afspraak inplannen om het probleem te verhelpen.

Helpen jullie ook bij problemen als ik geen abonnement heb afgesloten?

Ook wanneer u geen abonnement bij ons afneemt helpen we u graag. Uiteraard worden dan wel voorrijkosten en arbeidsloon in rekening gebracht. Eventuele benodigde onderdelen zijn de eerste twee jaar gratis.